top of page
EÄŸitmenler Arka Plan4.jpg

Ece Demirayak / Piyano & Erken YaÅŸ EÄŸitimi

IMG_20220413_125624 (002).jpg

Ece hocamızın
"An action research on the
use of therapeutic stories as a
new method of piano education
"
başlıklı uluslararası makalesini buradan okuyabilirsiniz:


 

1994 yılında Adapazarı’nda doÄŸdu. 15 yaşında baÅŸladığı piyano eÄŸitim süreci boyunca Hüseyin Sermet, Gülsin Onay, Ivan Yanakov, Paul Brust, Hector Martinez Morales ve Metin Ülkü’nün piyano ve müzik teorisi ustalık sınıflarına katıldı. 2016-2017 yılları arasında düzenli olarak Hüseyin Sermet ve Toros Can ile piyano çalıştı. 2017 yılında, Kuzey Kıbrıs Uluslararası Bellapais Müzik Festivali Ada’nın Rüyası Gençlik Konseri’nde sahne aldı. Aynı yıl, West London University London College of Music’in piyano performansı ve piyano eÄŸitmenliÄŸi diploma programlarını tamamladı.

​

Ä°stanbul Bilgi Üniversitesi Sinema ve Televizyon Bölümü lisans mezuniyetinin ardından, Yıldız Teknik Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi Müzik ve Sahne Sanatları Bölümünde yüksek lisansına baÅŸladı. Yıldız Teknik Üniversitesi bünyesinde, Ebru Ayata ile piyano ve piyano edebiyatı, Turan SaÄŸer ile armoni, Koray Sazlı ile Batı müziÄŸi tarihi üzerine çalıştı.

​

6 yıldır çeÅŸitli kurumlarda piyano eÄŸitimi veren Ece Demirayak, çeÅŸitli Orff Schulwerk, Kodaly eÄŸitim seminerlerine katıldı. Piyano eÄŸitmenliÄŸinin yanı sıra, 2-3 yaÅŸ arası çocuklar ile Kindermusik temelli müzik ve oyun sınıflarında erken yaÅŸ müzik eÄŸitmeni olarak çalıştı. Judith Liberman’dan masal anlatıcılığı, Susan Perrow’dan terapötik hikaye anlatıcılığı eÄŸitimleri aldı.

​

Yüksek lisans tez çalışmasını; psikoloji, hikaye anlatıcılığı ve piyano eÄŸitimi alanlarını birleÅŸtirerek kendisinin tasarladığı piyano eÄŸitim yaklaşımı üzerine yapmaktadır. Bu yaklaşım ile ilgili ilk araÅŸtırması, “An Action Research on the Use of Therapeutic Stories as a New Method of Piano Education” (Terapötik Hikayelerin Piyano EÄŸitiminde Yeni Bir Metot Olarak Kullanımı Üzerine Bir Eylem AraÅŸtırması) ismiyle Uluslararası Rast Müzikoloji Dergisi’nde akademik makale olarak yayımlanmıştır. 7. Uluslararası Müzik ve Dans Kongresi ve 2. Uluslararası Disiplinlerarası Sahne Sanatları ve EÄŸitim Sempozyumu’nda (ISIPAE) katılımcı olarak yer alan Ece Demirayak, disiplinlerarası çalışmalarına devam etmektedir.

bottom of page